Çmimet e reja referencë për ndërtesat

Qeveria ka miratuar çmimet e reja referencë për ndërtesat. Këto çmime njihen nga shteti sipas zonave të ndryshme, në formën e “dyshëmesë”, pra si çmim minimal, në bazë të të cilit llogaritet, si tatimi i fitimit, në rast se kemi të bëjmë me një shitblerje ndërtese, ashtu edhe taksa e ndërtesës, në përputhje me ligjin

67 hartat me zonat ku pezullohet kalimi i titujve

Një vendim i publikuar së fundmi në Fletoren Zyrtare përmban të paktën 67 harta me zonat e sakta që do t’i shërbejnë njësive vendore si orientim për të bërë pezullimin e kalimit në pronësi të përfituesve të tokës bujqësore të ish-ndërmarrjeve bujqësore në zonat me përparësi zhvillimin e turizmit në mbështetje të projekteve investuese në

Ndërtesat, logjika e re e taksës “më thuaj ku jeton, të të them sa paguan” …

Taksimi për ndërtesat apo njësitë pronësore sot, sipas kuadrit ligjor, bëhet në bazë të disa specifikave. Së pari, duhet pasur parasysh çfarë kategorie ndërtese është ajo apo funksioni që kryen, së dyti nëse është ndërtim i para vitit 1993 apo pas vitit 1993 dhe në çfarë zone ndodhet. Me një vendim të veçantë, atë 132,

Tirana, qyteti i dhjetë më i shtrenjtë në Europë …

Apartamentet luksoze në zonat qendrore në Tiranë po kapin majat, teksa një sërë projektesh luksoze janë në ndërtim. Çmimet po rriten me shpejtësi dhe po arrijnë nivelin e 4,000 euro për metër katror, në projektin e ri që po ndërtohet pranë Presidencës, duke arritur nivelin më të lartë në rajon. Tirana ia ka kaluar edhe

Kush mund të marrë ende pronësinë me ligjin 7501

Dy ligje lidhur me pronësinë mbi tokën bujqësore, të sapobotuara në Fletoren Zyrtare dhe të cilat hyjnë në fuqi në fillim të muajit prill, synojnë t’i japin fund odisesë së një procesi të filluar me ligjin 7501. Ndryshimet e reja janë bërë në në ligjin 9948, datë 7 korrik 2008, “për shqyrtimin e vlefshmërisë ligjore

Ligjit të ri për Kadastrën hap rrugën për përfundimin e procesit problematik të njohjes së pronësisë

Publikimi në Fletoren Zyrtare i ligjit të ri për Kadastrën ka hapur rrugën për përfundimin e procesit problematik të njohjes së pronësisë në Republikën e Shqipërisë. Ndërkohë, ai parashikon edhe një amnisti të pjesshme 30-ditore për ata që kanë shkelur afatet e regjistrimit të pronës në Hipotekë, të cilët gjatë asajperiudhe nuk do të kenë

Hyn në fuqi udhëzimi për ndryshimet në tatimin e pagave

Hyn në fuqi udhëzimi për zbatimin e ndryshimeve në tatimin e rrogave për rritjen e pragut nga 130 mijë lekë në mbi 150 lekë, që do të taksohen 23 për qind. Më herët në masën 23 për qind taksoheshin pagat mbi 130 mijë lekë. Konkretisht, po t’u referohemi shembujve zyrtarë që jep udhëzimi, ndryshimet sjellin që

Si po ndryshon struktura e ekonomisë shqiptare

Ekonomia shqiptare po e ndryshon gradualisht strukturën e saj, teksa të vegjlit po bien dhe të mëdhenjtë po fuqizohen. Normat e fitimit po bien në një tregues të shtimit të konkurrencës, maturimit të shumë sektorëve dhe ngërçit të konsumit. Ekonomia gjeneron pjesën më të madhe të të ardhurave të saj nga tregtia dhe ka pak

Qytetarët mund të kontribuojë vetë për të rritur sasinë e pensionit

Ligji i ri për pensionet në Republikën e Shqipërisë lejon që një qytetar të mund të kontribuojë vetë për të rritur sasinë e pensionit që do të siguronte nga vitet e punës së kryer pranë punëdhënësit. Kjo bëhet nëse ai do të derdhë vullnetarisht një shumë të caktuar, që i lejon që, kur të arrijë

Kategoritë që përfitojnë pagesë për paaftësi të përkohëshme nga aksidenti në punë ose sëmundjet

Në përputhje me ligjin e Sigurimeve Shoqërore në Republikën e Shqipërisë, kushdo që pëson një aksident në punë, që pasohet nga paaftësi e përkohshme ose e përhershme, ose invaliditet, ka të drejtë të marrë përfitim financiar. Gjithnjë sipas ligjit, personat e siguruar, në rastet e aksidenteve në punë ose sëmundjeve profesionale, përfitojnë të drejtën e